HEM

Smart påminnelsefunktion

checklist Får vi påminnelser.jpg

Risker med avtalshantering utan påminnelser
Utan påminnelser riskerar företaget att missa viktiga deadlines för avtal och kontrakt. Några exempel på risker är villkor som ändras, leveranser upphör eller innehåll på tjänster och produkter som inte längre överensstämmer med ert behov. Kanske betalar ni för något som ni egentligen inte vill ha och/eller inte behöver. Ett annat exempel är att företaget betalar ett högre pris hos vissa leverantörer än andra kunder om ni missar att konkurrensutsätta dem, det kan också vara tvärtom att kunder ligger för lågt i pris eftersom ni inte gjort någon prisindex justering. 

Smart påminnelsefunktion 
För att inte riskera ovanstående rekommenderar vi att man skaffar en digital tjänst för avtalshantering. Självklart ska ha tjänsten ha en smart funktion för påminnelser. Tjänsten ska föreslå ett lämpligt påminnelsedatum. Påminnelsen ska kunna gå till flera berörda i organisationen och landa direkt i påminnelsemottagarens inkorg för e-post för att denne ska kunna se över avtalet och ta action. En viktig funktion utöver tjänstens egna föreslagna datum för påminnelse är att ni själva kan lägga in en eller flera manuella påminnelser.

Deal Managers påminnelsefunktion
Varje dag skickar Deal Manager ut tusentals påminnelser till användare i Svenska och internationella kundföretag. Testa gärna vår påminnelsefunktion genom att skaffa ett kostnadsfritt demokonto.